طلایهداران نیروهای صنعا در دروازههای مأرب | اهمیت راهبردی شهر العبدیه چیست؟
نیروهای ارتش و کمیتههای مردمی یمن پیشرویهای برقآسایی در جبهه مأرب داشته و به دروازههای شهر رسیدهاند.
به گزارش پایگاه شناختی مبسوط،المیادین در گزارشی درباره پیشرویهای نیروهای صنعا در مأرب آورده است: برای رزمندگانی که هفت سال تجربه جنگی دارند و این تجربه آنها را صیقل داده است، رقم زدن سرنوشت نبرد مأرب کار سختی نیست.
این رزمندگان مهارت و تجربههای عالی در نبردهای زمینی پیدا کردهاند و تحت هر شرایطی به هر اندازه که سخت هم باشد، به پیشروی خود ادامه داده و پیروز شدهاند.
طی روزهای گذشته، طلایهداران نیروهای صنعا موفق به دستاوردهای بزرگی در «رحبه و العبدیه» واقع در جنوب شهر مأرب شدند.
طلایهداران نیروهای صنعا به مثلث «مأرب، البیضاء و شبوه» رسیدهاند و با این دستاورد نیروهای مسلح سه جبهه مهم را به هم مرتبط و از سه جبهه جنوبی، شمال شرقی و شمال غربی، حلقه محاصره را تنگ کردهاند.
المیادین گزارش داد: چند روز قبل نیروهای مسلح یمن پرده از عملیات نظامی در شمال غرب یعنی از سمت صرواح و سد مأرب در عملیاتی با نام «فجر پیروزی» برداشتند. نامگذاری این عملیات از روی تصادف نبوده است زیرا معادلات و نتایج آن نیروهای مسلح یمن را قادر ساخت به دروازههای شهر مأرب برسند و بهقول معروف چراغهای شهر برای رزمندگان یمنی قابل رؤیت است.
المیادین با اشاره به مهارت بالای رزمندگان یمنی مینویسد: تصاویر پخششده نشان میدهد که چگونه رزمندگان یمنی موفق به عبور از موانع سخت شدند و مواضع نظامی دشمن را که طی چند سال گذشته احداث کرده بودند یکی پس از دیگری بر فراز کوهها فتح کردند.
در مقابل نیروهای دشمن میگریزند و ادوات خود را بهجای میگذارند و خود را تسلیم میکنند. طبق این تصاویر مهارت رزمنده یمنی به نمایش گذاشته شده است که بهاندازهای با موشک هدایتشونده خوب عمل میکند که گویا ادوات و مراکز تجمع دشمن را صید میکند.
علاوه بر آن اداره نبرد با حکمت و اقتدار و هماهنگی عالی میان نیروهای پیاده و پشتیبانی، ضدزره و موشکی و پدافند هوایی است. با توجه به قدرت بالای پدافند هوایی یمن، هواپیماهای جنگی و جاسوسی دشمن قدرت مانور ندارند. مشاهده این تصاویر برای تحلیلگران امور گویای واقعیتهای قابل تأمل بسیاری است.
شکی نیست که این عملیات و این صحنه دلاورانه این روزهای نبرد جنوب شهر مأرب بهویژه الجوبه و العبدیه را رقم زده است.
المیادین گزارش داد: این عملیات با حمایت قبایل مأرب رخ داد، در مقابل صف دشمن فروپاشیده و از حیث روانی و نظامی به هم ریخته است. اردوی دشمن و عوامل آن آشفته است و آنها یکدیگر را متهم میکنند. عوامل سرسپرده، ائتلاف را متهم میکنند که آنها را تنها گذاشته است و در مقابل ائتلاف هم این عوامل را متهم به عجز و ناتوانی میکند،
بهطور مثال هنگامی که مجری یکی از شبکههای تلویزیونی سعودی از «عبده مجلی» سخنگوی نیروهای «عبدربه منصور هادی» پرسید: چرا نتوانستید محاصره «العبدیه» را بشکنید؟ «مجلی» از جواب طفره میرود و مجری دوباره سؤال خود را بهشکل دیگری مطرح میکند که؛ برای نیروهای موجود در «العبدیه» چهکار کردهاید؟
سقوط مأرب بهمثابه سقوط بحرین است!
سؤال این مجری انگشت اتهام را بهسمت عوامل سرسپرده نشانه میرود و مسئولیت را به گردن آنها میاندازد و در مقابل برخی عوامل وابسته به «علی محسن الاحمر» معاون «هادی»، ائتلاف را بهشکل غیرمستقیم به تضعیف ارتش موسوم به ملی متهم میکنند و درباره تبعات آن بر منطقه و امنیت سعودی هشدار میدهند و برداشت و تحلیل جالبی دارند که مفادش این است که سقوط مأرب بهمثابه سقوط بحرین است!
المیادین مینویسد: شعار انساندوستی و حمایت از غیرنظامیان که سر میدهند هم موضوع عجیبی نیست و آنها هرگاه در مخمصه میافتند، دم از انساندوستی میزنند در حالی که آنها میتوانستند از طرح ارائهشده از سوی صنعا استقبال کنند بهویژه که قبایل مأرب از آن استقبال کرده بودند، اصولاً آنها اهتمامی به غیرنظامیان و انسانیت ندارند.
صنعا از طریق وزیر خارجه خود اعلام کرده است که گذرگاههای امن برای خروج غیرنظامیان گشوده شده است و یکی از شیوخ البیضاء را مأمور این کار کرد اما طرف دیگر توجهی نکرد و مسیر را بهروی هزاران مسافر و خانوادههای آنها و محمولههای تجاری بست و بهسوی آنها گلوله جنگی شلیک کرد.
اهمیت راهبردی شهر العبدیه چیست؟
المیادین مینویسد: دلیل ضجه زدن نیروهای ائتلاف و عوامل آنها اهمیت راهبردی شهر است.
ـ العبدیه منطقه نظامی مهم و بهمثابه کانون شبهنظامیان «اصلاح» و عناصر تکفیری القاعده و داعش است.
ـ سرکردههای القاعده و الاصلاح را در خود دارد. شمار زیادی از سرکردههای القاعده که اخیراً از «الصومعه»، «مسوره» و «ناطع» در استان البیضاء فرار کرده بودند به العبدیه رفتند.
ـ العبدیه انبار سلاح، مهمات و بمب و کارگاههای بمبگذاری محسوب میشد.
ـ آخرین مرکز القاعده و الاصلاح در جنوب مأرب بود.
ـ جبههای است که بهشدت مورد حمایت عربستان از حیث تسلیحاتی بود.
ـ زادگاه «عبدالرب الشدادی» سرکردهای است که یک ماه قبل کشته شد.
المیادین مینویسد: با این حساب، ائتلاف سعودی و عوامل آنها با تمام توان بهدنبال نجات القاعده و سرکردههای حزب الاصلاح و مقادیر صلاح انبارشده در آن برآمدند.
این رسانه گزارش داد: اهمیت «العبدیه» را میتوان در سخنان سخنگوی وزارت دفاع سعودی دید که پس از مدتها غیبت و سکوت طولانی از آمار حملات به العبدیه سخن گفت و این نشان از توجه ریاض به عناصر القاعده از یکسو و رفع سرزنش ائتلاف دارد که بهاعتقاد این سخنگو از هیچ تلاشی دریغ نکرده است. این سخنگو قصد دارد که حزب الاصلاح را مسئول شکست بداند.
المیادین با اشاره به اینکه سعودی، القاعده و حزب الاصلاح همراهی با یکدیگر دارند از بینتیجه بودن این تحرکات خبر میدهد و مینویسد: آنها زمام امور را از دست دادهاند و همدیگر را به خیانت متهم میکنند.(تسنیم)
دیدگاه ها