رجزهای عاشورایی جایگزین آداب غرب نوشته دیپلماسی شود | امروز جهان انتظار انفعال از ما را ندارد
مبسوط |میدان مذاکرات را صرفاً به مسئله تحریمها گره نزنید.جمهوری اسلامی ایران میبایست در میدان شناختی مذاکرات بر اساس فقه اسلامی و سیره اهلبیت علیهمالسلام بهعنوان عضو معمار و ستون گذار عمل کند.
پایگاه شناختی مبسوط | قدرت اگر مدنی تحلیل نشود فقط صفآرایی سلایق فرصتطلب خواهد شد؛ زمانی که نیروهای دو جبهه جنگی در مقابل هم قد عَلم میکنند، چیزی که از همان ابتدا نتیجه جنگ را مشخص میکند، بیش از تعداد نفرات و امکانات، روحیه دو سپاه هست. روحیهای که همیشه جنگهای بزرگی را به شکلی تغییر داده که همه مدعیان بزرگ تحلیلگر این عرصه را مبهوت خود ساخت.
نمونه بازر آن در چند جای مختلف قرآن کریم آمده و تاریخ صدر اسلام گواه صادقی بر این جریانات هست؛ هرچند لازم نیست برای رسیدن به این اصل، خیلی تاریخ را در اسناد و کتابها دنبال کنیم. چندی پیش، دوران دفاع مقدس رقم خورد و سربازانی آموزش ندیده و از کف خیابان وارد جبهه ها شدند که اوضاع جنگ را تغییر دادند؛ تغییری که هنوز هم هست و چه بسا امنیت جهانی ایران اسلامی از ترس احتمال وجود چنین جوانانی در این خاک و بوم حفظ شده است.
* جنگ تحمیلی و درسهایش
آنچه جبهه ایران را با دارا بودن کمترین امکانات، منابع مالی، انسانی و... در برابر بالاترین تجهیزات و ادوات نظامی و سازمان یافته ترین سیستم های جنگی و نظامی جهانی پیروز ساخت، یک مسئله بود؛ روحیه. روحیه ای که در پی توکل بر خدا، اطاعت از امام و خودباوری بود.
در ادبیات دیپلماسی نیز چنین مسئله ای وجود دارد، با این تفاوت که حسب شرایط ایجاد شده، سربازان این عرصه جوانان کف خیابان نیستند و اعتباراتی بر آن حاکم است که لباس جنگ را بر تن انسانهای کت و شلوار پوش و در چهارچوب ضوابط بین المللی کرده است. در این عرصه هرچند آداب معاشرت و... رعایت می شود، ولی هدف، همان جنگ است.
در این جنگ نیز روحیه عامل پیروزی است؛ مسئله ای که خداوند از پی رحمتش، برای مؤمنان ارزانی داشته که اگر نبود این رحمت، چه بسا تاریخ تا اینجا نمی رسید.
* امام حسین(ع) و الگوی مذاکره در جنگ
روحیه ایمانی که یاران اندک امام حسین علیه السلام را میدان دار واقعه کربلا کرد و دشمن چند هزار نفری را به انفعال وا داشت. سرباز حقیقی این جریان، سپهسالار امام حسین علیه السلام، حضرت عباس علیه السلام بود که دشمن بزرگ را به کرنش وادار کرد و شأنیت تصمیم گیری درباره جنگ را از آنها گرفت. زمان شروع جنگ و نحوه جنگیدن مسئله ای نیست که یک عده قلیل منفعل شده، بتوانند در چنین جنگ بزرگی رقم بزنند.
خدا را شکر به برکت انقلاب اسلامی و برکت خون شهیدان تحت لوای امام، جامعه دینی امروز ما در شرایط عاشورا قرار ندارد و بی ایمان ترین افراد با تکیه بر توان اثبات شده ایران اسلامی، با دست پر با دشمن برخورد میکنند.
امروز، ایرانی که قرار بود با بالاترین حملات و تحریم ها، کشوری عقب مانده و از هم پاشیده باشد به کشوری تعیین کننده در عرصه جهانی مبدل مبدل که هیچ قدرتی در هر اندازه از توان نظامی و سیاسی جرأت ماجراجویی نسبت به این کشور را ندارد.
* امروز جهان انتظار انفعال از ما را ندارد
حال که ما این اندازه در عرصه جهانی مقتدر هستیم، کمتر کشوری انتظار انفعال از ما دارد، هرچند در اذهان حمقا این رویاها ساخته و پرداخته میشود، ولی باورش برای اهلش، عجیب هست.
در مذاکره ای که طرفِ در معرض حمله قرار گرفتن (جنگی، اقتصادی، سیاسی و...) درخواستی را مطرح کند، دو حالت را برای حمله کننده رقم می زند. نخست این که شکست خود و ناتوانی اش در برابر دشمن را نشان میدهد و دوم این که روحیه ای تازه به دشمن می دهد. در عرصه مذاکرات نیز همین ادبیات حاکم هست.
ایران اسلامی در دوره جدید با شعار دیپلماسی انقلابی وارد مذاکرات وین شد که در ابتدا روحیه قوی و محکم خود را به رخ جهانیان کشید و با عملکرد خود به جهانیان فریاد زد «امریکایی که مذاکرات پیشین را بر خلاف عرف بین المللی نادیده گرفت و یک طرفه از برجام خارج شد، شأنیت طرف مذاکره قرار گرفتن را ندارد...».
در مسیر مذاکره بالا و پایین های زیادی رخ میدهد، ولی آنچه مسلم و مهم هست، اقتدار و حفظ روحیه ای که خدا به مستمسکانش می دهد، مسئله نیست که بتوان آن را نادیده گرفت. سخنان وزیر خارجه ایران اسلامی در مجامع بین المللی و چه بسا در مجامع داخلی و حتی خصوصی به عنوان سپهسالار این جنگ، نه تنها برای کشورهای مختلف، بلکه برای حفظ نیروهای داخلی نیز بسیار مهم هست.
در تیم مذاکره کننده قبلی کم توجهی به این مسئله مهم و ترسان نشان دادن ایران در برابر قدرت نظامی امریکا، چنان روحیه ای به دشمن داد که طرف مقابل با رفتاری وقیحانه، بدون کمترین توجهی به پیامد کارش، جلوی دوربین های جهان، از قراردادی بین المللی خارج میشود و منتظر میماند تا ایران با قدی خمیده تر به سراغ آنها برود.
* انفعال غرب و گواهی بر اقتدار تیم مذاکره کننده
اقتدار و بی توجهی ایران اسلامی به قدرتهای پوشالی نظامی و اقتصادی امریکا و غرب و سر و صداهای رسانه های آنها مسئله ای بود که تا امروز آنها را با ادبیات جدیدی از سوی ایران مواجه ساخت که انفعال در موضع گیری های آنها مشهود شد. تا جایی که بسیاری از رسانه ها چیزی برای گرفتن نداشتند، چراکه هرچه امکان گفتن داشت، به نفع ایران تمام می شد و... .
جامعه ایمانی اطمینان دارد که اگر این اقتدار و روحیه حتی به اندازهای خیلی کوچک از بین برود، با دشمنانی مواجه خواهیم بود که وقاحت بی انتهایشان گریبان ما را خواهد گرفت و کار را بیش از پیش سخت خواهد کرد.
*چارههایی برای آقای وزیر....
* آقای وزیر ما برخلاف همه رسانهها با جمله منتصب به شما؛ جنابعالی را قضاوت نکرده و نمیکنیم…
اما آقای وزیر عرف اندیشه انقلابی به ما و شما یادآور میشود که:
مذاکره در شرایط کنونی به نقطهی تعیینکنندهای از الگو گذاری برای تعیین سازوکار و شیوهنامههای تعامل بین دولتها رسیده است؛ با علم به توانمندی شما و تیم مذاکرهکننده توصیه میشود
میدان مذاکرات را صرفاً به مسئله تحریمها گره نزنید.جمهوری اسلامی ایران میبایست در میدان شناختی مذاکرات بر اساس فقه اسلامی و سیره اهلبیت علیهمالسلام بهعنوان عضو معمار و ستون گذار عمل کند.( برای مثال مواجهه حکیمانه حضرت ابوالفضل العباس (علیهالسلام) که موجب تغییر الگوی جنگ از سوی سپاه دشمن شد)
یادآور میشویم؛ دیو سرکش، شیطان بزرگ و همه آن اژدهای هفت سری که سکینه و آرامش را از جهان بشری گرفته امروز به برکت انقلاب اسلامی پایدربند و در حال افول، فروپاشی و سقوط از پل صراط تمدنی است؛ بنابراین عنایت به این نکته ضروری به نظر میرسد که الگوی واژهگزینی در نطق شما میبایست با الهام از هویت دینی تاریخ رجزهای عاشورایی باشد نه آنکه کلمات آن را از آداب غرب نوشته (بهاصطلاح) دیپلماسی تعیین مشی کنید.
آقای وزیر…
امروز نظام سلطه باید در مورد منشورها و قوانین متعدد سازمان ملل متحد پاسخگو باشد؛ بر اساس منشور ملل متحد دسترسی به جریان آزاد علم، دانش و تکنولوژی حق مسلم ملتها و اقوام دنیا است و پافشاری ایادی نظام سلطه برای به بند کشیدن علوم هستهای ایران دلیل روشنی است که اگر در برابر آن سر فرود آرید مطلق حقوق دانش ملتها را در برابر نظام خودمحور سلطه تسلیم و جهانی را به کرنشی ذلیانه وا خواهید داشت؛ بنابراین به اهالی میز مذاکره بگویید که سایه سلطه در کمین آینده ملتهای آنها است.
آقای وزیر…
تحریم کمربندی بود که شیطان بزرگ آن را باهدف شکست تنها نظام دینی دنیا بکار گرفت، اما امروز دنیا الگوی مقاومت دینی را از ایران اسلامی آموخته و از کمربند تحریمها امروز چیزی جز اراجیف غربزدهها باقی نمانده…
آقای وزیر…
شما امروز دیپلمات و نماینده نظامی هستید که مسلمانان جهان با الهام از معارف آن از اقصی نقاط دنیا از هر شیوهای برای ابلاغ سلام و درود و آرزوی سلامتی به ساحت ولایت مطلقه فقیه، امام خامنهای بهره میگیرند… ابر کلمات امروز نطق شما بجای مذاکره مستقیم میبایست مشیر به افول و زباله دانی که آمریکا در حال سقوط در آن است، باشد….
دیدگاه ها