خلقت تمامی آسمان ها و زمین، بهشت و جهنم تنها در یک قندیل از 100 هزار قندیل خلقت | سیاره هایی که بهشت و جهنم خود را پشت سر گذاشته اند
مبسوط | رسول اکرم صلوات الله علیه و آله می فرمایند«خداوند منزه و پاک 100 هزار قندیل آفرید و به عرش آویزان کرد تمام آسمان ها و زمین و آنچه در آن است حتی بهشت و جهنم در یک قندیل است و هیچ کس جز خداوند پاک و منزه نمی داند که در بقیه قندیل ها چه خبر است » عظمت خلقت کیهان به قدری است که بسیاری از سیاره هایی که خلق شده اند و مخلوقات درون آن بهشت و جهنم خود را پشت سر گذاشته اند؛ بنابراین خلقت آسمان ها و زمین و جنبدگانی که خداوند در میان آن پراکنده کرده است به هیچ وجه بیهوده نیست.
به گزارش پایگاه شناختی مبسوط،یکی از ابتدایی ترین و سادهترین راهها برای شناخت خداوند دقت در عالم خلقت است..
دقت در عالم خلقت بهقدری اهمیت دارد که تفکر در افرینش عالم ثوابی برابر با چندین سال عبادت خداوند را دارد.
150 آیه از آیات قرآن کریم در مورد نجوم و افرینش آسمانها و زمین است؛برهمین اساس کاوش در کیهان و عالم خلقت یکی از کیلدهای شناخت خداوند بوده و انسان با کنکاش در کیهان و پی بردن به عظمت خداوند در برابر قدرت بی انتهای حضرت حق، سجده تعظیم به جا آورده و در صراط بندگی خداوند به درستی حرکت می کند.
پایگاه شناختی مبسوط در نظر دارد در قالب یک پرونده خبری عظمت و آفرینش منحصر به فرد و شگفت انگیز خلقت کیهان را از دیدگاه علم و دیدگاه اسلام به نسل جوان و نوجوان معرفی کند تا شاید تلنگری برای حرکت در صراط بندگی باشد.
بخش اول؛ کیهان شناسی در بیان حجت الاسلام عباسعلی برهانی پور
محمد (ص) پیامبر کهکشانها، از سلسله جلسات طرح «حدیث راه عشق » ، اصفهان، تابستان 81 .
بسم الله الرحمن الرحیم
السلام علی المهدی الذی و عدالله عزوجل به الامم ان یجمع به الکلم و یلم به الشعث و یملا به الارض قسطا و عدلا .
دانشمندان کیهان شناس دو دسته اند: یک دسته زمین زیستی ها هستند که معتقدند در هر منظومه ای سیاره ای با شرایط زمین وجود داشته باشد، انسان عاقل و با شعور می تواند روی آن زندگی کنند . دسته دیگر دگرزیستی ها هستند که معتقدند که نباید معیار و مقیاس حیات را زمین قرار داد . ممکن است خداوند در شرایط و ضوابط متفاوت با شرایط زمین موجودات عاقل و دارای شعور و صاحب ادراک و عبادت کننده و مکلف بیافریند . این گروه طرفداران دگرزیستی هستند . این مساله ازنظر علمی در پنج بخش تحلیل می شود . اول از دیدگاه عظمت هستی و کثرت عوالم وجود، «آیا فقط یک زمین در عالم وجود هست؟» ، «فقط یک منظومه هست؟» ، «فقط یک کهکشان هست؟» یا اینکه «در هر کهکشان میلیارد میلیارد سیاره موجود است؟» .
دانشمندان به این نتیجه رسیده اند که کهکشان راه شیری، مجموعه ای شامل چهارصد میلیارد منظومه است . آیا می توان قبول کرد که در این چهارصد میلیارد منظومه، تنها منظومه، زمین باشد و فقط روی یک زمین 7 میلیارد انسان ادامه حیات بدهند؟
بهتر است ابتدا یک مقدار در رابطه با عظمت نظام خلقت بحث شود . «زمین ما یک سیاره کوچک است یا یک سیاره بزرگ؟ چقدر بزرگ است؟» خصوصیات ابعادی زمین ما این است: خط استوا 40 هزار کیلومتر 12800 کیلومتر قطر، (21 10×5977 تن وزن زمین است (تقریبا (24 10×6 کیلوگرم)، (18 10×5018 وزن اتمسفر اطراف زمین . این مجموعه با این حجم و سنگینی یک سیاره از 9 سیاره (1) منظومه شمسی است .
«منظومه ما چقدر بزرگ است؟» فاصله هر یک از سیاره های منظومه شمسی با خورشید به این ترتیب است: عطارد 58 میلیون کیلومتر، زهره (ناهید) 108 میلیون کیلومتر، زمین 150 میلیون کیلومتر، مریخ 227 میلیون کیلومتر، مشتری 778 میلیون کیلومتر، زحل 1400000 میلیون کیلومتر (1 میلیارد و 400 میلیون کیلومتر)، اورانوس 2 میلیارد و 500 میلیون کیلومتر، نپتون 4 میلیارد کیلومتر، پلوتو 6 میلیارد کیلومتر و آن چهار سیاره تازه کشف شده که آخرین آنها جارون است 42 میلیارد و 500 میلیون کیلومتر .
قطر منظومه شمسی 58 میلیارد کیلومتر است با تعداد 50 قمر (1 قمر زمین، 2 قمر مریخ، 15 قمر مشتری، 23 قمر زحل که حلقه های آن بقایای اقمار است و . .). و تعداد زیادی ستاره دنباله دار و تعداد زیادی خرده ستاره (استروئید)، یک منظومه را تشکیل می دهند و کهکشان راه شیری از 400 میلیارد منظومه تشکیل شده است و جزو کهکشانهای کوچک است و 100 هزار سال نوری قطر دارد . 2 در همسایگی ما کهکشان امراة المسلسلة (آندرومدا) 200 هزار سال نوری قرار دارد3 (2 برابر کهکشان راه شیری) . زمین زیستی ها، با توجه به این عظمت هستی، در پی این هستند که سیاره ای شبیه زمین در منظومه های دیگر بیابند که احتمال حیات و وجود موجودات زنده در آنها می دهند .
اخیرا کهکشانی کشف کرده اند که 6 میلیون سال نوری قطر دارد . در رصدخانه پالومار و با استفاده از رادیو تلسکوپ پورتوریکو4 امواجی را از فاصله 18 میلیارد سال نوری از یکی از کهکشان ها دریافت کرده اند . وقتی که این امواج را برای بررسی به کامپیوترها دادند، دیدند که فرکانس منظمی دارد . حال دقت کنید که این امواج 18 میلیارد سال نوری پیش× از یک کهکشان گسیل شده اند به طرف ما و در عرض این مدت چقدر از آن کهکشان، چقدر «اذا رجت الارض رجا و بست الجبال بسا، فکانت هبآء منبثا» 5 شده است، چقدر «از الشمس کورت » 6 شده است . در طی این سال ها چقدر زمین ها منفجر شده اند ...
از رئیس رصدخانه پالوما (پرسیده اند) که «آیا شما به مرز هستی رسیده اید؟» پاسخ داده است «خیر، ما می توانیم تا فاصله 20 میلیارد سال نوری امواج را دریافت کنیم . قطر آنچه ما از هستی شناخته ایم 40 میلیارد سال نوری است » در فراسوی قدرت دید ما، کائنات و کهکشان هایی است که هرگز چشم ما قادر به درک آنها نیست در بعضی موارد این را تجربه کرده ایم . رصدخانه هابل رفت در مدار زمین، قدرت دید آن هزاران برابر دید زمین شد و توده ای به اندازه یک سر سنجاق مشاهده شد که به نظر یک خورشید می رسید ولی در اصل یک توده کهکشانی با 8 هزار کهکشان بود . این قدرت دستگاه های گیرنده ماست، ما هنوز یک میلیاردم هستی را نتوانسته ایم ببینیم . قطر آنچه ما شناخته ایم 40 میلیارد سال نوری است با 400 میلیارد کهکشان . کهکشانهایی که چندین برابر کهکشان ما هستند (تا 60 برابر) با این همه یک میلیاردم هستی را هم نتوانسته ایم بشناسیم . کائنات بسیار عظیم تر از آن است که ما فکرش را بکنیم . روایتی از پیامبر اکرم (ص) نقل می کنم: قال رسول الله صلی الله علیه و آله: ان الله سبحانه خلق مئه الف قندیل و علقها بالعرش والسموات والارض و مافیها حتی جنة والنار کلها فی قندیل واحد ولا یعلم مافی القنادیل الباقیة الا الله سبحانه .» «خداوند منزه و پاک 100 هزار قندیل آفرید و به عرش آویزان کرد تمام آسمان ها و زمین و آنچه در آن است حتی بهشت و جهنم در یک قندیل است و هیچ کس جز خداوند پاک و منزه نمی داند که در بقیه قندیل ها چه خبر است .»
دقت کنید که عرش چقدر بزرگ است که توانسته 100 هزار قندیل را تحمل کند . مثالی بزنم تا روشن تر شود: خورشید 1 میلیون و 400 هزار کیلومتر قطر دارد یعنی بیش از یک میلیون زمین در آن جا می گیرد . با همین قطر و حجم وجرم زیاد است که توانسته سیاره زمین و سیارات دیگر منظومه شمسی را در جاذبه خودش نگه دارد، حالا ببینید عرش چقدر باید بزرگ باشد که صد هزار قندیل را نگه دارد . بهرحال این اولین قسمتی است که روی آن بحث شده است . آیا اصلا عقلانی است که در بین هستی با این عظمت تنها زمین ما، 7 میلیارد انسان داشته باشد؟ مگر خداوند را حکیم علی الاطلاق نمی دانید، پس چگونه ممکن است که این همه هستی را آفریده باشد و هدفی داشته باشد و هدف فقط در زمین باشد؟ خداوند اداره کننده و پرورش دهنده چند میلیارد میلیارد کهکشان، خالق همه عوالم که عالم ماده در برابر آن چیزی نیست، خداوندی که اداره کننده حرکت الکترون و پروتون درون اتم است و این قدر دقیق تنظیم شده است - که این دو متضادند و اگر به هم بخورند اتم نابود می شود - ولی هر کدام از این دو در مسیر مقدر خود در حرکتند، به راستی ما در برابر چه خدایی ایستاده ایم . اینجاست که بدن ما می لرزد، اما خداوند خود از ترس بنده جلوگیری می کند و صفت ربانیت خود را محصور در صفت رحمانیت خویش قرار می دهد . بسم الله الرحمن الرحیم . الحمدلله رب العالمین الرحمن الراحمین .» بنده من! مبادا بترسی که من ارحم الراحمین هستم . خدایا خودت بگو این همه هستی، با این عظمت، عبث و بیهوده و باطل است: «و ما خلقنا السماء والارض و ما بینهما لاعبین » 7 ما این آسمان و زمین و آنچه را میان آن دو است بازیچه نیافریدیم . «و ما خلقنا السماء والارض و مابینهما باطلا ذلک ظن الذین کفروا فویل للذین کفروامن النار» 8 ما آسمان و زمین و هر چه بین آنها است باطل و بیهوده خلق نکرده ایم . این گمان کافران است . وای بر کافران از عذاب سخت آتش دوزخ . «ان فی خلق السموات والارض و اختلاف اللیل والنهار لایات لاولی الالباب، الذین یذکرون الله قیاما و قعودا و علی جنوبهم و یتفکرون فی خلق السموات والارض، ربنا ما خلقت هذا باطلا سبحانک فقنا عذاب النار9» خداوندا تو این هستی را عبث نیافریدی .
حضرت علی (علیهالسلام) وقتی این آیات را در شب می خواند و به مبدا هستی متصل می شد یک مرتبه شوکه می شد نقش زمین می شد . اولیالالباب آخرین مرحله تکامل است . پس عقل، وجود موجودات در سایر منظومه ها و کهکشان ها را می پذیرد .
یکی از بررسی های من در 30، 40 سال اخیر درباره نظر عده ای از دانشمندان است که می گویند زمین ما موقعی جولانگاه فضانوردان دیگر کرات بوده است . آثاری در زمین موجود است که این را ثابت می کند و همانطور که ما می خواهیم برویم در فضا و سایر کرات، آنها آمدهاند روی زمین و یک سری عکس و مدرک هم در این زمینه هست . همانطور که گفته شد امواجی توسط رادیو تلسکوپ پورتوریکو دریافت شده است که فرکانس آنها منظم بوده است . این طبیعی نیست که برخورد سیارهها و اجرام فرکانس طبیعی داشته باشد، پس این امواج متعلق به برخورد سیاره و اجرام آسمانی نیست . یک نظریه این است که موجوداتی در فضا هستند، در هستی در ماوراء منظومه ما که می خواهند با ما تماس بگیرند . دانشمندان ما هم دست به کارند و از زمین امواجی را می فرستند . این را در حد فرضیه می پذیریم .
یکی دیگر از بررسیهایی که کردهام روی مساله سنگ شناسی ستارگان است . سنگی از آسمان افتاده روی زمین آن را برمی دارند و در زیر میکروسکوپ بررسی می کنند . روی آن سلول متحجر پیدا می کنند . داخل آن اسید آمینه که مبدا حیات است پیدا می کنند . این سنگ که از ماوراء منظومه ما آمده است پیام آور حیات است . ممکن است که آن سیاره قیامت داشته است و از سطح هستی نابود شده باشد .
بهر جهت ما باید روی قرآن کار کنیم . در این صورت بسیاری از حقایق را قبل از اینکه دیگران بفهمند ما می فهمیم .
مساله دیگری که بسیار هم پر سر و صدا و بحث برانگیز است، مساله بشقاب های پرنده است و من از همان 30، 40 سال قبل مطالبی را در این زمینه جمع آوری کردهام . در این زمینه نظریات مختلفی است که مثلا این ها جاسوسانی هستند از کشورهای امریکا و انگلیس، یا اینکه پدیده های جوی هستند، خطای چشم است . یکی از نظریات هم این است که این بشقاب های پرنده سفاینی هستند که از منظومه های دیگر می آیند، که اینها همه باید بررسی علمی شود و روی قرآن کار شود و تطبیق داده شود . در کهکشان های دیگر هم زمین هست و در آن موجوداتی هستند که آنها هم عبادت کننده، سجده کننده و کرنش کننده هستند، دینشان اسلام است و کتاب آسمانی دارند، کتابشان قرآن است، پیامبرشان حضرت نبی اکرم (ص) است . اینها را ثابت می کنم . ولایت حضرت علی (ع) و فرزندانشان را در میلیاردها میلیارد کهکشان ثابت می کنم . ایشان الآن زنده هستند و در سیارات دیگر تبلیغ می کنند و ساکنان آن سیارات مقام والای آنها را قدر می شناسند و بهتر از ما هستند . اینها مطالبی است که در قرآنتان هست . «آنان که منکرند بگو روبرو کنند .»
مساله ای که اینجا مطرح می شود و ممکن است سؤال شود این است که چگونه ممکن است در یک سیاره یک نفر باشد، یک جای دیگر هم باشد . ماها که الآن اینجا هستیم نمی توانیم جای دیگری باشیم . چگونه ممکن است که انسانی در آن واحد در میلیاردها میلیارد نقطه باشد . این مساله هم از لحاظ علمی و هم از لحاظ احادیث و روایی جواب دارد . از نظر علمی در ارواح عالی هیچ اشکال ندارد که یک روح در آن واحد در میلیاردها میلیارد نقطه باشد . یک دانشمند روح شناس که 30 سال در این زمینه کار کرده است می گوید که «من در آن واحد می توانم در دو نقطه باشم، این علی (ع) کیست که در یک شب در 25 نقطه بوده است .» البته در احادیث ما - که خانم مجتهده . امین هم در مخزن العرفان آورده اند - آمده است که حضرت علی (ع) در یک شب در 40 نقطه بوده اند . می نویسند در جنگ صفین وقتی حضرت علی (ع) حمله کردند، 20 هزار نفر از مقابل حضرت فرار کردند . هر کدام از آنها به پشت سر خود نگاه می کرد یک علی (ع) با یک شمشیر می دید که به دنبال اوست . لذا از نظر علم روح شناسی 10 (اسپیریسیم) ارواح عالی می توانند در آن واحد در چند نقطه باشند .
خداوند در سخنان خود مراحل به وجود آمدن زمین را آورده است . ابتدا گازی (دخان) بوده است و بعد شکل سیاره گرفته است و . .. الآن هم سیارات شکل می گیرند، متولد می شوند و شرایط بوجود آمدن انسان روی آنها فراهم می شود . آدمی بر روی آن بوجود می آید و از نسل او پیغمبران و ائمه (ع) بوجود می آیند و مطابق تقدیر الهی، همه چیز در مسیر خدا پیش می رود . خداوند در سوره ملک می فرماید: «ما تفاوتی در خلقت قرار ندادیم .» 11 بنابراین خداوند آن سیاره را بوجود آورد . البته هستی و خلق هستی بعد از خلق پیغمبر (ص) و به واسطه نور ایشان است . «اول ما خلق الله نوری » . پیامبر (ص) و ائمه (ع) مقام بلندی در نظام هستی دارند و بر عرش حاکمند «خلقکم الله انوارا فجعلکم بعرشه محدقین » 12 .
خدایا! به ذات مقدست قسمت می دهیم که آگاهی بیشتر نسبت به دین و قرآن و انقلاب به ما عنایت فرما .
طرفداران قرآن را در تمامی دنیا موفق و مؤید و منصور بدار و قرآن را بر زندگی ما حاکم بگردان .
دشمنان و مخالفین قرآن را هدایت بفرما و اگر قابل هدایت نیستند خوار و ذلیل و نیست ونابود بگردان .
شهدای ما را با شهدای کربلا محشور بگردان . مقام عظمای ولایت را در جبهه های سیاسی و اقتصادی و نظامی و فرهنگی موفق و مؤید و منصور و محفوظ بدار .
در فرج امام زمان (عج) تعجیل بفرما .
*********
پی نوشت ها:
1 . در حدود 30 سال قبل یکی از سفینه هایی که به طرف خارج منظومه رفت - سفینه پایونر 10 یا پیش آهنگ 10 - داده هایی فرستاد مبنی بر اینکه علاوه بر این 9 سیاره، 4 سیاره دیگر در منظومه شمسی هست . قبلا تصور می شده است که این چهار سیاره از اقمار پولوتو بوده اند ولی با داده های این سفینه معلوم شد که اینها خود سیاره های مستقلی هستند که در جاذبه خورشیدند .
2 . نور (5 10×3 کیلومتر در هر ثانیه حرکت می کند که این سرعت بسیار زیاد است . مثالی می زنم: با یک فانتوم اف 14 با سرعت 1000 کیلومتر در ساعت، 40 ساعت در راه هستید تایک بار دور زمین دور بزنید (دور زمین 40 هزار کیلومتر است) یا با سرعت 2000 10×4 (5 10×3 . آپولوهایی که با سرعت 15 هزار کیلومتر یا 20 هزار کیلومتر در ساعت به ماه رفتند، 72 ساعت در راه بودند . فاصله ماه تا زمین 400 هزار کیلومتر است که نور در 1 و 13 ثانیه آن را می پیماید . نور فاصله 150 میلیون کیلومتری خورشید تا زمین را در 8 دقیقه و 13 ثانیه می پیماید .
سال نوری واحد مسافت است و مقداری است که نور با سرعت (5 10×3 کیلومتر در یک سال می پیماید .
تعداد ثانیه در هر یک ساعت 3600 × 24 (ساعات یک روز) × (تعداد روزهای سال) 365 × 105 × 3 (کیلومتر)
3 . در کهکشان امراة المسلسلة بالغ بر 480 هزار میلیون خورشید و قریب به 920 میلیارد میلیارد ستاره و سیاره و اختر و صور فلکی وجود دارد .
4 . رادیو تلسکوپ پورتوریکو بشقابکی دارد با قطر 300 متر . امواجی که از بی نهایت می آید در کانون آن منعکس می شود . سه ستون بتونی در اطراف این بشقابک نصب کرده اند و با سیم های بسیار قوی آن را نگه داشته اند تا امواج ضعیف را بوسیله این بشقابک از کائنات دریافت کنند .
5 . سوره واقعه (56) آیات 6 - 5 - 4 .
6 . سوره شمس (91) آیه (1) .
7 . سوره انبیاء (21) آیه 16 .
8 . سوره ص (38) آیه 27 .
9 . سوره آل عمران (3) - آیات 191 - 190 .
11 . «الذی خلق سبع سموات طباقا ماتری فی الخلق الرحمن تفاوت فارجع البصرهل تری من فطور» سوره ملک (67) آیه 3 .
12 . زیارت جامعه کبیره .
× سخنران محترم در این بخش دچار اشتباه لفظی شده اند و 18 میلیارد سال نوری را به عوض 18 میلیارد سال فاصله زمانی ما با آن منبع فرستنده امواج گرفته اند . در حالی که سال نوری واحد مسافت است .
علاقه مندان برای به دست آوردن فاصله زمانی ما با آن منبع می توانند از طریق محاسبه عملیات زیر به آن دست یابند .
براساس ثانیه 3600 × 365 × 24 ×
10 × 6570 - براساس سال - 365 ×
دیدگاه ها